SDR mottagare

GSA driver fem stycken SDR mottagare, två på Grötö utanför Göteborg (varav en kräver lösenord för att kunna använda den, en på Oscar II Fort, en i Svenljunga och en i Borås. Med dessa SDR mottagare kan man lyssna på radiotrafik på frekvenser upp till 30MHz.
Oftast används dessa mottagare av sändaramatörer som kanske har höga störningsnivåer på sitt sändnings QTH som gör att det kan vara svårt att få in signaler till mottagaren i sin egen radio. Man kan då lyssna på SDR mottagaren istället och sedan sända från sig egen station. Naturligtvis går det även bra att bara lyssnapå de olika banden och frekvenserna om man är nyfiken på hur radiotrafiken låter. Ett annat mycket populärt användningsområde är att testa hur man själv låter när man sänder, eller hur signalstyrkan vid mottagaren förändras vid användning av olika antenner eller vid justeringar av antennerna.

SDR mottagarna är av märket KIWISDR, beroende på hur mottagarna är konfigurerade kan 4 respektive 8st användare simultant använda mottagaren för att lyssna på olika frekvenser.

Du hittar direktlänk till de olika mottagarna här nedan:
Oscar II Fort
Grötö 1
Grötö 2 (Kräver inloggning)
Svenljunga
Borås

En karta med alla världens uppkopplade KIWISDR mottagare kan du hitta här.

För att felanmäla en SDR mottagare eller lämna förslag/önskemål om funktioner i en viss mottagare används med fördel nedanstående formulär.